Kuchnia

Serniczek z Kajmaczkiem

Składniki:

200g ciasteczek maślanych
50g masła
Krem waniliowy
Mlelo
Serek mascarpone
Śmietana 18%
Skórka pomarańczowa
Kajmak
Cytryna
Biszkopty
Wino

Przygotowanie:

Ciasteczka rozkruszam na najdrobniejsze kawałki. Masło roztapiam i mieszam z ciastkami. Wykładam dno foremki masą ciastkową. Chowam do lodówki. Krem waniliowy mieszam z 300ml mleka. Do masy wrzucam serek mascarpone i kilka łyżeczek śmietany. Mieszam masę na puch. Gotową masę wykładam na masę ciastkową z lodówki. Skrapiam sokiem z cytryny. Biszkopty maczam w winie i układam na wierzchu. Ciasto chowam na całą noc do lodówki. Rano wykładam kajmak na wierzch, posypuję skórką pomarańczową i chowam do lodówki, aby kajmak zrobił się twardy.

SMACZNEGO ‼️😍

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.