Coś na ząbek – Kokardki w sosie pieczarkowym

Witajcie kochani!

Nie wiem czy widzieliście, pewnie niektórzy z Was tak. Wczoraj na moim instastory pojawiła się tajemnicza potrawa na patelni ☺

Mianowicie sięgnęłam po coś niezwykle dobrego. A można przyrządzić to w naprawdę szybkim tempie.

Kokardki w sosie pieczarkowym

Niestety zdjęcie nie oddaje w pełni smaku tego dania.

Jak to jest przyrządzone?

Składniki:

– Pudliszki Z Pieczarkami (sos do makaronu)

– Ruccola

– Śmietana

– makaron Kokardki (Lubella najlepiej)

– Parmezan (idealny jest ten gotowy, starty – mniej pracy)

– 2 Pomidory bądź kilka koktajlowych

– sól, pieprz

– przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, rozmaryn

– Oliwa z oliwek

Sposób przyrządzenia:

Kokardki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Gdy już się rozgrzeje, wrzucamy sos ze słoiczka, cały czas mieszając. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i ładujemy na patelnię wraz z rukolą. Dodajemy przyprawy i chwilę smażymy wszystko. Następnie dorzucamy ok. 2 łyżki śmietany i mieszamy do jednolitej konsystencji – smażąc już na wolniejszym ogniu. Wykładamy makaron oraz przygotowany sos na talerz i posypujemy startym parmezanem i … GOTOWE!

Mam nadzieję, że Wam posmakuje. Ja byłam wniebowzięta. Danie nie zajmuje dużo czasu. Wiadomo – wszystko zależy od tempa pracy. Ale dużego wysiłku przy nim nie ma ☻ Dajcie koniecznie znać czy Wam smakowało. Jestem ciekawa opinii.

Do zobaczenia!

@CathyRadzi

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *